Gå til hovedindhold
  • Privat
  • Erhverv
  • Selvstændige
Danica
  • Dit liv
  • Din pension
  • Dine forsikringer
  • Din sundhed
  • Find hjælp
  • English

Privat

  • Netpension
  • Underskriv dokumenter
  • Anmeld skade

Erhverv

  • Netpension Firma (eSafeID)
  • Digital signering
  • English
  • Privat
  • Erhverv
  • Selvstændige
  • Dit liv
  • Din pension
  • Dine forsikringer
  • Din sundhed
  • Find hjælp
  • Kontakt os
    Danica
    70 11 25 25
    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.
    • Vores linjer er åbne fra
      mandag til fredag 8.30 - 16.00
    Har du brug for behandling?
    Brug din sundhedssikring

    Har du spørgsmål, eller skal du indsende oplysninger?
    Skriv til os
  • Book møde
  • Anmeld skade

    Anmeld skade

    I Danica tager vi hånd om dig, når du har brug for støtte. Har du brug for behandling, eller er du blevet syg, skal du anmelde her.

    Anmeld skade
Tryk enter for at se alle resultater

8 anledninger til at tjekke din pensionsordning

Vi kontakter dig, når vi kan se, at der er en situation, hvor det kan være en fordel for dig at tilpasse din pensionsordning. Der kan være mange anledninger til at kigge på din pension og forsikringsforhold. Men typisk vil det være i forbindelse med en af de otte livsbegivenheder, du kan se eksempler på her. Læs, hvorfor det kan være en god idé at justere din pensionsordning i disse situationer.

  • En lønstigning er en rigtig god anledning til at indbetale mere til din pensionsordning. Jo mere du tjener, jo mere bør du nemlig også spare op, i mange tilfælde også i form af en højere indbetaling i procent af din løn. Det skyldes, at folkepensionen udgør en mindre andel af pensionen for danskere med højere indkomster end danskere med lavere indkomster. Derfor skal der med højere løn også højere opsparing til, for at du kan få udbetalt de anbefalede 80 procent af din løn, når du bliver pensioneret.

    En lavere løn kan også give anledning til at tjekke din pensionsordning. Du skal måske ikke længere spare så meget op, og dermed kan du få flere penge til forbrug i dag.

    Ved ændringer i løn – både stigning og fald – er det en god idé også at tjekke og tilpasse dine dækninger ved tab erhvervsevne og ved død, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet er ude. 
    Tag et PensionsTjek

  • Når du får et barn, er der især tre områder af din pensionsopsparing, du skal overveje at justere, så du sikrer dig og din familie bedst muligt:

    Forsikring ved tab af erhvervsevne
    Med ansvaret for et barn, kan det være trygt at vide, at økonomien er sikret, hvis uheldet skulle ramme, og du mister evnen til at arbejde i en periode. 
    Læs mere om tab af erhvervsevne

    Dækning ved dødsfald
    Hvor står din familie økonomisk, hvis du dør, før du går på pension? Med dækning ved dødsfald sikrer du, at dine nærmeste kan komme videre i livet med en økonomisk tryghed og eksempelvis blive boende i jeres bolig. Du bør løbende ændre din dækning, så den passer til dig og dit liv.
    Læs mere om dækning ved dødsfald

  • En flytning kan påvirke både din økonomi og din livssituation, og derfor er der særligt tre områder af din pensionsopsparing, som du muligvis bør justere.

    Dækning ved dødsfald
    Flytter du sammen med en partner, eller flytter I fra lejebolig til ejerbolig, er det en god idé at overveje, om I skal sikre hinanden økonomisk. Med dækning ved dødsfald kan du sikre, at din samlever kan blive boende, hvis du dør, før du går på pension.
    Læs mere om dækning ved dødsfald

    Opsparing til pension
    Er din nye bolig billigere eller dyrere end den gamle, kan en justering af din indbetaling muligvis være en god idé. For eksempel hvis du får mulighed for at spare mere op – og dermed give dig selv bedre mulighed for at få udbetalt de anbefalede 80 procent af din løn, når du bliver pensioneret.
    Tag et PensionsTjek

    Skatteregler
    Flytter du til udlandet, skal du være særligt opmærksom på skattereglerne for din pensionsordning, så du for eksempel ikke risikerer dobbeltbeskatning.
    Læs mere om flytning til udlandet


  • Når du bliver gift, træder et helt nyt sæt regler i kraft, som kan få indflydelse på flere områder af din økonomi. Vi anbefaler, at du især er opmærksom på disse ting:

    Hvem skal have pengene?
    Når du bliver gift, er det som udgangspunkt din ægtefælle, der får din opsparing til pension og din dækning ved dødsfald. Hvis du gerne vil have, at pengene bliver udbetalt til andre pårørende, eksempelvis dine børn fra et tidligere ægteskab, skal du ændre din begunstigelse.
    Læs mere om begunstigelse

    Forsikring ved tab af erhvervsevne
    Det kan få store konsekvenser for jeres samlede økonomi, hvis du i en periode mister erhvervsevnen. Med en forsikring ved tab af erhvervsevne kan du få udbetalt op til 92 % af den løn, du fik, før du blev syg inklusiv offentlige ydelser.
    Læs mere om tab af erhvervsevne

    Opsparing til pension
    Folkepensionen er som udgangspunkt lavere for gifte borgere. Det kan derfor betyde, at du skal spare mere op til pension, når du bliver gift. Det kan eventuelt opvejes af, at du får lavere udgifter, fordi I bliver to om at dele for eksempel udgifter til husleje.

    Tag et PensionsTjek
  • Bliver du enlig efter skilsmisse eller dødsfald, er det vigtigt at se din pensionsordning efter i sømmene. Måske vil du ændre størrelsen på din dækning ved dødsfald. Eller justere indbetalingen i forbindelse med flytning til noget billigere eller dyrere.

    Hvem skal have pengene?
    Når du bliver skilt, er det vigtigt, at du undersøger, hvem der er registreret som begunstiget på din pensionsordning. Det er nemlig den eller de personer, som vil modtage udbetaling fra ordningen, når du dør. Tag derfor stilling til, om det stemmer overens med dit behov og dine ønsker
    Læs mere om begunstigelse

    Opsparing til pension
    Hvis du efter skilsmissen sidder alene i jeres gamle bolig, kan en justering af din indbetaling muligvis være en god idé, indtil der er kommet ro på boligsituationen. Det kan også være, du flytter i en billigere bolig, og du så får mulighed for at spare mere op i en periode.
    Tag et PensionsTjek
    Forsikring ved tab af erhvervsevne
    De offentlige ydelser du kan få, hvis du i en periode mister erhvervsevnen, kan være forskellige alt efter din civilstatus. Eksempelvis er satsen for førtidspension højere for enlige end for par. Du skal derfor sikre, at du har den forsikring ved tab af erhvervsevne, der passer til dig og dit liv. 

    Læs mere om tab af erhvervsevne


  • Et nyt job betyder ofte en ændring af lønnen. Og så kan det give god mening også at justere din indbetaling til din pensionsopsparing. Måske skal du også tilpasse din forsikringer og samle dine pensioner. Eller måske er der slet ingen pensionsordning i dit nye job. Vi anbefaler, at du er særligt opmærksom på disse tre ting:

    Indbetaling til pensionsordningen
    Tjener du mere end i dit gamle job, kan det være en god idé at sætte din indbetaling lidt op. Jo mere du tjener, jo mere bør du nemlig også spare op.  Det skyldes, at folkepensionen udgør en mindre andel af pensionen for danskere med højere omkostninger end danskere med lavere indkomster. Derfor skal der med højere løn også højere opsparing til, for at du kan få udbetalt de anbefalede 80 procent af din løn, når du bliver pensioneret.
    Tjener du mindre, har du måske brug for at sætte din indbetaling ned eller indbetale mindre i en periode for at få lidt mere til forbrug. 
    I forbindelse med en eventuel justering af din indbetaling, bør du også tjekke, om du har de rigtige dækninger ved tab af erhvervsevne og ved død.
    Tag et PensionsTjek

    Samle pensioner
    Hvis der følger en pensionsordning med dit nye job, kan det være relevant at samle eventuelle ordninger fra tidligere ansættelsesforhold. Samler du alle dine ordninger, får du ét samlet overblik over din pension og undgår at betale administrationsomkostninger til flere selskaber. 
    Læs mere om at samle pensioner

    Ingen pensionsordning i dit nye job
    Hvis der ikke er en pensionsordning i dit nye job, skal du tage stilling til, hvad der skal ske med din nuværende opsparing og dine forsikringer. Det skal du gøre indenfor tre måneder efter fratrædelse. Her stopper forsikringerne i din nuværende pensionsordning nemlig med at gælde, med mindre du vælger at beholde dem.
    Læs mere her

  • Hvis du siger op, bliver opsagt eller går på orlov, stopper din arbejdsgiverbetalte pensionsopsparing som regel, og du skal tage stilling til, hvad der så skal ske.

    Din pensionsordning
    Hvis du stopper på dit arbejde, fortsætter dine forsikringer uændret i typisk tre måneder fra den dag, du fratræder. Betalingen for forsikringerne bliver trukket i din pensionsopsparing. Det kan give ro til at komme godt videre og finde ud af, hvad der nu skal ske med din opsparing og forsikringer. 
    Læs mere om at blive ledig

    Orlov
    Planlægger du forældreorlov, en længere rejse eller bare en pause fra jobbet, så fortsætter dine nuværende forsikringer hos os uændret i op til et år. 
    Læs mere om din pensionsordning under orlov


  • Før du planlægger at gå på pension, lægger vi sammen med dig en konkret plan for, hvordan du får den bedst mulige udbetaling. Her får du et fuldt overblik over din pensionsformue, så du kan prioritere dine behov og ønsker for fremtiden.
    Læs mere om at planlægge pensionen

Tema

Dit liv

Gennem et liv kan du opleve mange forandringer - både i arbejdslivet og privatlivet. Her er det vigtigt at være opmærksom på hvordan forandringerne påvirker din økonomi - og dermed din pensionsopsparing.
Læs mere i temaet Dit liv

Artikel

Du har brug for 80 % af din løn

Se, hvorfor pensionsfaglige rådgivere er enige i, at du bør spare op, så du har 80 % af din løn, når du går på pension.
Læs mere om hvor meget du bør spare op

Tema

Alt om din pensionsordning

Få overblik over alt om din pensionsordning - og find ud af hvilken investeringstype, du er.
Læs mere om din pensionsordning

Meget kan ændre sig på et år. Passer din pension til dit liv?

Tag et PensionsTjek
Danica

For kunder

  • Priser og vilkår
  • Dine personoplysninger
  • Jeg vil klage til den klageansvarlige
  • Indsend blanketter
  • Whistleblowing

Om Danica

  • Kort om os
  • Søg job hos Danica
  • Ledelse og bestyrelse
  • Presse
  • Bæredygtighed

Regnskaber

  • Årsrapporter
  • Finanstilsynets redegørelse
  • Finansiel kalender

Se også

  • Danske Bank-koncernen
  • Danica Ejendomme
  • Forsikringsformidlere
  • Forsikringssvindel

Følg med på

  • Hent Mobilpension appen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Trustpilot
 

Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab, Bernstorffsgade 40, 1577 København V. Tlf. 70 11 25 25, fax 45 14 96 16, CVR-nr. 24 25 61 46.
Danica forbeholder sig alle rettigheder. Danica er under tilsyn af Finanstilsynet. Læs om, hvordan Danica behandler personoplysninger og information om optagelse af telefonsamtaler samt vores behandling af cookies og vilkår for brug.

Du kan skrive til Danica via en sikker forbindelse:

  • Hvis du skal indsende dokumenter eller har spørgsmål - Klik her
  • Du kan også kontakte vores databeskyttelsesrådgiver med spørgsmål eller klager over persondataretlige forhold. Kontaktoplysningerne finder du her.

Log på vores selvbetjeningsløsninger

Log på
  • Danica
    70 11 25 25
    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.
    • Vores linjer er åbne fra
      mandag til fredag 8.30 - 16.00
    Har du brug for behandling?
    Brug din sundhedssikring

    Har du spørgsmål, eller skal du indsende oplysninger?
    Skriv til os
  • Book møde
  • Anmeld skade


    I Danica tager vi hånd om dig, når du har brug for støtte. Har du brug for behandling, eller er du blevet syg, skal du anmelde her.

    Anmeld skade
Danica

Danicas brug af cookies og behandling af personoplysninger

Vi bruger data fra egne cookies og tredjeparts cookies. Vi bruger dem i kombination med dertil tilknyttede personoplysninger for at huske dine indstillinger, forbedre vores services, til at følge din brug af hjemmesiden og lave trafikmålinger samt vise de mest relevante budskaber til dig (inklusiv profilering). Nedenfor kan du vælge at sige ok til alle cookies eller selv vælge, hvilke af vores valgfrie cookies du vil acceptere. Dit samtykke dækker både over brug af cookies og den dertil tilknyttede behandling af personoplysninger. Du kan læse mere om brugen af cookies og om vores behandling af personoplysninger. I bunden af hjemmesiden kan du læse mere om, hvordan du tilbagekalder dit samtykke ved at klikke på linket om behandling af cookies.
Indholdet hentes
Vis
Skjul
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.